Τηλέφωνο: 26610 25196   Email: vpandis@yahoo.com

Υμενίτιδα ισχίου, Πανδής Βασίλειος, Χειρούργος Ορθοπεδικός Τραυματιολόγος, Κέρκυρα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΜΕΝΙΤΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΧΙΟΥ

Υπάρχουν πιθανά δύο είδη επώδυνου ισχίου. Το πιο συνηθισμένο προκαλείται από συλλογή υγρού στην άρθρωση του ισχίου το οποίο εμποδίζει την καλή λειτουργία της άρθρωσης. Το υγρό μπορεί να εύκολα με υπερηχογράφημα ισχίου, αν και η κλινική εικόνα είναι συνήθως αρκετή.

Το δεύτερο είδος προέρχεται πιθανά από φλεγμονή λεμφαδένων στην κοιλιακή χώρα από ίωση.

Πόνοι στα γόνατα, Πανδής Βασίλειος, Χειρούργος Ορθοπεδικός Τραυματιολόγος, Κέρκυρα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ?

Ο πιο συνηθισμένος πόνος στο γόνατο είναι ο επιγονατιδικός πόνος και προέρχεται από την επιγονατίδα. Συνήθως τον αισθανόμαστε στο μπροστινό μέρος του γόνατος αν και μερικές φορές φαίνεται να πηγαίνει προς τις δύο πλευρές του γόνατος και μερικές φορές προς τα πίσω. Πολλά διαφορετικά ονόματα έχουν δοθεί σ’αυτό το είδος του πόνου, όπως: πρόσθια γοναλγία, χονδρομαλάκυνση επιγονατίδας, χονδροπάθεια επιγονατίδας και επιγονατομηριαίο άλγος.

Ραιβογονία, Βλαισογονία, Πανδής Βασίλειος, Χειρούργος Ορθοπεδικός Τραυματιολόγος, Κέρκυρα

Το παιδί σας έχει παραπεμφθεί σε μας με ραιβογονία ή βλαισογονία. Αυτό το σημείωμα έχει φτιαχτεί για να σας βοηθήσει να μάθετε για αυτές τις δύο καταστάσεις που σχετίζονται μεταξύ τους. Ραιβογονία σημαίνει ότι τα γόνατα έχουν κενό μεταξύ τους όταν τα πόδια (αστράγαλοι) έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο. Βλαισογονία παρατηρείται όταν υπάρχει κενό ανάμεσα στους αστραγάλους όταν τα γόνατα ακουμπούν το ένα το άλλο.

ΕΙΝΑΙ Η ΒΛΑΙΣΟΓΟΝΙΑ ΚΑΙ ΡΑΙΒΟΓΟΝΙΑ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ?

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Ιγνυακή κύστη, Πανδής Βασίλειος, Χειρούργος Ορθοπεδικός Τραυματιολόγος, Κέρκυρα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΓΝΥΑΚΗ ΚΥΣΤΗ?

Είναι ένα καλοήθες εξόγκωμα γεμάτο υγρό στο πίσω μέρος του γόνατος, σε μερικά παιδιά. Είναι σε επικοινωνία με μία κύστη που έχουμε όλοι φυσιολογικά στο πίσω μέρος του γόνατος. Η κύστη χρησιμεύει στο να "λιπαίνει" τους τένοντες των μυών πίσω από το γόνατο για να μη φθείρονται κατά τις κινήσεις.

Καλοήθεις πόνοι κάτω άκρων, Πανδής Βασίλειος, Χειρούργος Ορθοπεδικός Τραυματιολόγος, Κέρκυρα

Πόνοι στα κάτω άκρα φαίνεται ότι εμφανίζονται σε όλα τα παιδιά σε κάποια φάση της ανάπτυξής τους. Συνήθως ονομάζονται άλγη (πόνοι) ανάπτυξης αν και η αύξηση - μεγάλωμα του σώματος δεν είναι ανώδυνη. Τους ονομάζουμε καλοήθεις πόνους γιατί δεν δημιουργούν προβλήματα μακροπρόθεσμα αν και μερικές φορές ο πόνος είναι ανησυχητικός και ενοχλητικός.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι: Το πρώτο φαίνεται να εμφανίζεται σε παιδιά που είναι πολύ δραστήρια και πονάνε κατά τις βραδυνές ώρες, ύστερα από πολύ παιχνίδι. Το δεύτερο εμφανίζεται στη μέση της νύκτας όπου το παιδί ξυπνάει και κλαίει από τον πόνο και συνήθως τον εντοπίζει στο ισχίο, το πόδι ή το γόνατο.

Επικοινωνία

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10
49100 Κέρκυρα

Τηλ. Ιατρείου: 26610 25196
Fax Ιατρείου: 26610 31196
Τηλ. Οικίας: 26610 34191
Κινητό: 6944 520720
Email: vpandis@yahoo.com

Ωράριο Λειτουργίας

Ιδιωτικό Ιατρείο στην Κέρκυρα
Απογεύματα κατόπιν ραντεβού

Δευτέρα:   09:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00
Τρίτη:   09:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00
Τετάρτη:   09:00 - 14:00
Πέμπτη:   09:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00
Παρασκευή:   09:00 - 14:00 και 18:00 - 20:00